13 Iun 2012
Acoperisuri din tigla metalica
6

Acoperisul unei case este un aspect important al cladirii atat din punct de vedere arhitectonic, de asigurare a integritatii interiorului in fata vicisitudinilor naturii, cat si din punct de vedere estetic.

Avand in vedere rolul de pavaza in fata naturii, un acoperis trebuie sa respecte anumite conditii de calitate de la care nu se poate face rabat. El trebuie sa fie solid, bine inchegat, pentru a rezista vanturilor puternice si care uneori capata o forta colosala, si sunt capabile sa smulga cu totul acoperisul, sau parti ale lui. De aceea, echipele ce se ocupa cu constructia efectiva, au o extrem de mare responsabilitate. Cu profesionalism si munca serioasa, lucrarile pot avea o calitate foarte buna, care sa asigure integritatea acoperisului. Tigla metalica este suficient de dura incat sa impiedice strapungerea de crengile rupte in timpul furtunilor si este foarte rezistenta la uzura.
Hidroizolatia ar trebui, de asemenea, sa fie perfecta. Ploile torentiale si furtunile puternice, pun o mare presiune asupra acoperisului, iar in cazul cladirilor mansardate, si asupra ferestrelor de mansarda. Este absolut inacceptabil ca fie si o singura picatura de apa sa patrunda in interior. Chiar si iarna, cand un strat mai subtire, sau poate foarte gros de zapada va stationa pe suprafata acoperisului, exista riscul ca prin topire, apa sa afecteze izolatia. Insa lucrarile de calitate exclud fie si cea mai mica posibilitate de risc de patrundere a umiditatii in interior.
Nu in ultimul rand, aspectul estetic ne va preocupa foarte mult, mai ales ca este prima imagine care frapeaza la o constructie. De aceea, alegerea culorii tiglei in functie de aspectul casei si chiar al imprejurimilor, este extrem de importanta. Gustul proprietarului va imprima cladirii un stil anume, care preia ceva din personalitatea sa.
No comments
Leave a comment